Universitatea ”Lucian Blaga” din SIbiu, în colaborare cu partenerii săi, Consiliul Județean din Sibiu și Universitatea South-Eastern din Norvegia, au invitat locuitorii orașului Cisnădie la un atelier de informare privind metodele de eficientizare energetică sustenabilă. Evenimentul a avut loc marți, 20 iunie 2023 în foaierul Casei de Cultură din Cisnădie.

Scopul principal al acestui atelier este de a oferi participanților o mai bună înțelegere a beneficiilor energiei regenerabile și a impactului acesteia asupra eficienței energetice. Prin intermediul cadrelor didactice de la Facultatea de Inginerie, s-au furnizat informații detaliate despre eficientizarea sustenabilă a locuințelor, soluțiile disponibile în prezent, precum și modul în care acestea contribuie la un viitor mai sustenabil. Au fost prezentate și exemple de bună practică, pentru a inspira și încuraja adoptarea unor metode eficiente în gestionarea energiei.

Acest atelier face parte din seria de evenimente organizate în cadrul proiectului “Energie regenerabilă și eficiență energetică – pentru dezvoltarea durabilă în județul Sibiu”.  Prin colaborarea dintre Universitatea “Lucian Blaga” din Sibiu, Consiliul Județean Sibiu și Universitatea South-Eastern Norvegia, ne propunem să contribuim la dezvoltarea durabilă a județului Sibiu și la creșterea gradului de conștientizare privind importanța eficientizării energetice.

Pentru mai multe informații despre proiectul “Energie regenerabilă și eficiență energetică – pentru dezvoltarea durabilă în județul Sibiu” și alte inițiative de dezvoltare durabilă, puteți accesa website-ul proiectului https://energieverde.cjsibiu.ro/.